Miért fontos, hogy szakemberhez forduljunk hitelfelvétel előtt?

Nagy Edina, minősített biztosítási, pénzügyi és befektetési szakértő írása.

A hatályban lévő támogatási rendszerek azt a célt szolgálják, hogy minél többen juthassanak saját ingatlanhoz. Rengeteg állami támogatás közül választhatnak 2021-ben azok, akik szeretnék minél hamarabb megvalósítani lakáscéljukat. Töretlenül népszerű a CSOK, a Babaváró hitel, újra visszaigényelhető az ÁFA, illetve az idén startolt Otthonfelújítási program is rengeteg családnak nyújthat megoldást.

Azt tapasztalom, hogy legtöbb esetben hitel felvétele is társul a támogatások mellé. Akár a támogatások
igénybevétele előtt, akár a hiteligénylés kapcsán is érdemes felkeresni egy szakembert, aki segít összeszedni, hogy az ügyfél/család mire jogosult és milyen feltételekkel tudja kihasználni a legtöbb támogatást.

Összeszedtem pár gondolatot, hogy miért fontos a pénzügyi tanácsadó a döntések meghozatala előtt:

1. A független pénzügyi tanácsadó több banktól kér be ajánlatot, nem csak a saját pénzintézetedtől. Ez azért jó dolog, mert lesz rálátásod, hogy melyik pénzintézetnél milyen kondíciók vannak. A támogatások felvétele, az ahhoz kötött feltételek is belső banki szabályzáshoz kötöttek. Azok a paraméterek, amit az egyik pénzintézet elfogad, mondjuk egy babaváró hitelnél az közel sem biztos, hogy a másik bankban is rendben van.

2. Egy pontos igényfelmérés, egyeztetés után járjuk körbe az ügyletet, így nincsenek később buktatók,
félinformációk. Minden ügyfél személyre szabottan kap ajánlatot, legalább három különböző pénzintézettől.

3. Díjmentesen dolgozunk, ami azt jelenti, hogy az ügyfeleinknek úgy adunk át értékes információkat, hogy ezért nem tőlük kapunk díjazást. Az időt és energiát soha sem sajnáljuk, hogy megtaláljuk a legideálisabb megoldást, akár egy bonyolultabb helyzetben lévő család számára is.

4. Szakszerű összehasonlítást végzünk az ajánlatok között és lefordítjuk érthető módon ügyfeleinknek az apróbetűs részeket is. Mindig ösztönözzük a támogatások/hitelfelvétel előtt állókat, hogy kérdezzenek kötetlenül. Ezek a döntések hosszú távra szólnak, fontos, hogy minden tiszta legyen és világos, mielőtt elköteleződnének.

5. Mi csináljuk az adminisztrációt, egyeztetünk a bankfiókkal, leadjuk a dokumentációkat. Ha az ügyfelünknek kell bemennie a bankba, időpontot kérünk neki, nincs várakozás, sorban állás. Rengeteg időt és energiát spórolunk meg ezzel a lakásvásárlónak, amit érdemesebb inkább a tervezgetésekre, csempe kiválasztásra fordítani.

Végül és nem utolsó sorban rendelkezésre állunk, munkaidőben és azon kívül is. Felvesszük a telefont, ha kérdésed van, válaszolunk emailen, messengeren, viberen, üzenetben, ahogy az adott ügyfélnek kényelmes.

Adott esetben, igen, hétvégén is, vagy ünnepnapon.

Én azt emelném ki leginkább, hogy kapsz egy saját ügyintézőt, aki TÉNYLEG VELED foglalkozik és a TE IGÉNYEIDRE koncentrál!

Nagy Edina
+36306369508
Minősített biztosítási, pénzügyi és befektetési szakértő
Kiemelt Csoportvezető

fb-share-icon

Compare listings

Compare