Ma Drozdik Zoltánt, a Hírös Color Festés/Mázolás/Tapétázás tulajdonosát faggattuk arról, hogy a téli évszak hogyan érinti munkáját, lehet-e ilyenkor folytatni a burkolási, festési feladatokat.

Milyen külső és belső munkákat tudtok végezni egy épületen a téli időszakban?

“A téli időszakban is lehet festeni,tapétázni, glettelni, stb…
Ami a lényeg, hogy legyen fűtés, de ha nincs is, ezt meg lehet oldani különböző fűtési eszközökkel.
Ilyenkor például festésnél, glettelésnél érdemes többszörössen szellőztetni, hogy a felgyülemlett pára kimenjen az épületből.
Ami a belső munkálatokat illeti a javasolt hőmérséklet minimum 15 fok. Minél melegebb van annál gyorsabban száradnak a felhordott anyagok. A tapasztalat a mostani időszakban, hogy a belső munkálatokat ősztől tavaszig, a külső munkálatokat pedig tavasztól őszig szokták kérni ügyfeleim.”

Érdemes-e ilyenkor festetni, tapétázni, egyéb munkálatokat kiviteleztetni?

“Ha belső nyílászárókat, vagy lambériát szeretnénk újítani azt is lehet a téli időszakban. Már vannak vizes bázisú anyagok amelyeknek szaga sincs.
Kinti munkálatokat plusz 5 fok felett érdemes kivitelezni mert ha még az ember bírja is, az anyagok már nem biztos. Ha már fagypont alatt vagyunk akkor pedig végképp.”

Érezteti-e már hatását a 2021-es lakásfelújítási támogatás a megrendelésekben?

“Ahogyan kirobbant, ügyfeleink lelkesen kezdtek érdeklődni. Úgy gondolom, hogy ez megint fog egyet dobni a hazai építőiparon!”

https://www.hiroscolor.hu/”