Ingatlanos bevonása egy házeladásba vagy vásárlásba mindenképpen hasznos lehet, hiszen mindent elintéz a tulajdonos helyett és sok esetben meggyorsítja a tranzakció nyélbeütését.

 

Hogy született meg az ingatlanközvetítő szakma?

Az ingatlanos szakmát alapvetően a kényelmes emberek hívták életre. Vevői oldalról azok, akik nem szeretnek hirdetéseket böngészni, kényelmesebbnek találják, ha a kereséseket egy hozzáértő ingatlanosra bízzák, ők maguk pedig csak az előszűrt találatok szelektálásában jeleskednek. Eladói oldalról pedig azok, akik nem akarnak az ingatlanjuk eladásával vergődni, fényképezni, hirdetéseket írni, tétova érdeklődőket tájékoztatni, százszor is ugyanazt elmondani. Így született meg a vevő és az eladó hathatós közreműködésével egy közvetítő láncszem az értékesítési folyamatban.

Az ingatlanközvetítő szerepe ma már szinte megkerülhetetlen, hiszen mind a kereslet, mind a kínálat hozzá fordul igényével.

 

Miért jó, ha van ingatlanos?

 

1, KAPCSOLATOK Ahogy azt fent említettük, nála csapódik le az igény. Ha gyors eredményt kell elérni, célszerű hozzájuk fordulni, kihasználva élő kapcsolatrendszerüket: “Figyelj, ugye szólsz, ha lesz egy jó belvárosi lakásod?”

 

2, KÉNYELEM Az eladó számára kényelmes megoldásnak tűnik, ha maguk helyett az ingatlanost dolgoztatják. Megírják helyettük a hirdetés szövegét, elkészítik a megfelelő szögben ellőtt, tűéles képeket, fogadják az érdeklődők telefonhívásait, egyeztetik az időpontokat, sokadjára is türelmesen és profin mutatják be az értékesítendő ingatlant.

 

3, JÓ SZEM Jobb érzékkel választják ki azt a fényképtémát, ami felett a látogatók szeme biztosan nem siklik el és az apróhirdetés előképe olyan sikeresen hívja fel magára a figyelmet, amelynek láttán ellenállhatatlan kíváncsiság ébred a böngészgető vevőjelöltben az adott lakás, ház megtekintésére.

 

4, IRÁNYÁR Tapasztalataik alapján segítenek jól meghatározni az ingatlan irányárát, hogy az ne legyen se túl magas, se túl alacsony. A korrekt ármeghatározás életbevágó.

 

+1, ELADÁSRA FELKÉSZÍTÉS Hasznos tanácsokkal lát el, hogy tetszetősebb legyen a kert, a ház, szebb összképet mutasson az enteriőr. Szükség esetén javaslatot tesz egy-két apróbb javítás elvégzésére, mielőtt mutatásra kerülne a sor.

 

Összefoglalva: teljesen normális, ha ingatlanoshoz fordul valaki akár vevőként, akár eladóként. Egy profi ingatlanos bizalmi vagyonkezelővé lép elő az eladó életében, aki hozzáértésével, tapasztalatával nagyban elősegíti a tranzakció gyors nyélbeütését, nem kevés terhet levéve ezzel a válláról. A vevő számára pedig nagyon kényelmes, ha egy felkészült ingatlanközvetítő szolgálja ki az igényeit.